31 Ocak 2023 Salı

1993 yılında sırra kadem bastı! 30 yıldır ne duyan ne de gören var

1993 yılında sırra kadem bastı! 30 yıldır ne duyan ne de gören var: İskoçya'da Peter McGuire, isimli 21 yaşındaki genç 1993 yılında gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Aradan geçen 30 yılda ailesiyle hiçbir temasa geçmeyen İskoçya’da Peter McGuire, isimli 21 yaşındaki genç 1993 yılında gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Aradan geçen 30 yılda ailesiyle hiçbir temasa geçmeyen Peter, hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu gelişme İngiliz basınında kısa sürede gündem oldu.

30 yıl geçmesine rağmen sır olayı araştırmaya devam eden dedektifler, konuyu henüz aydınlatmayı başaramadı. Ancak dün üst düzey bir dedektif, basına verdiği demeçte, Peter’ın hayatta olduğuna inandığını söyledi.

Gece kulübünde dehşet! 3 çocuk annesini canlı canlı yaktılar

Açıklamanın gündem olması üzerine İskoçya Polisinden Baş Müfettiş Kelly McEwan Peter’ın hayatta olması halinde kendileriyle temasa geçmesini ve bu görüşmenin onun isteği doğrultusunda gideceğini belirterek şöyle dedi:

‘Peter’la onun durumu hakkında konuşup iyi olduğunu belirlemek istiyoruz. Dilerse görüşmemiz gizli kalabilir. Kimseye onun hakkında bir açıklama yapmayız. Dava 30 yıldır sürüyor, Peter’ın öldüğüne dair bir kanıt bulunmadıkça da soruşturma devam edecek’

28 Ocak 2023 Cumartesi

Yeni Evim kampanyası 2023 konut kredisi şartları! Orta gelirliye konut projesine kimler başvurabilir?

Yeni Evim kampanyası 2023 konut kredisi şartları! Orta gelirliye konut projesine kimler başvurabilir?: Yeni Evim konut kampanyasına başvuruların ne zaman başlayacağını, taksitlerin nasıl olacağını ve hangi projelerin kampanyaya dahil olacağı merak ediliyor. Yeni Evim konut kampanyasına başvuruların ne zaman başlayacağını, taksitlerin nasıl olacağını ve hangi projelerin kampanyaya dahil olacağı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim Konut Finansman Programı” kampanyasının detaylarını ortak basın toplantısıyla geçtiğimiz günlerde duyurdu. İlk 100 bin konutluk finansman paketinde yüzde 25’inin İstanbul, yüzde 75’inin diğer Anadolu illerinde olmasına yönelik çalışmayı kapsıyor. Konutlarda bir tavan fiyat olacak ve ilerleyen süreçte iller bazında tavan fiyatları da duyurulacak. Bakan Nebati, İstanbul’un yer aldığı 1. bölgede azami geliri 80 bin lira, 2’nci bölgede azami geliri 65 bin lira ve 3’üncü bölgede azami geliri 45 bin lira olanların kampanyadan faydalanabileceğini dile getirdi.

YENİ EVİM PROJESİ İNTERNET SİTESİ FAALİYETE GEÇTİ

 

Projeye ilişkin internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek ve vatandaşlar başvuru yapabilecek. Projeden faydalanmak isteyenler yenievimkampanyasi.com.tr adresine girerek tüm detaylara ulaşabiliyor.

YENİ EVİM KAMPANYASI 2023 BAŞVURU DETAYLARI SAYFASI

YENİ EVİM KONUT KREDİSİNİ HANGİ BANKALAR VERİYOR?

27 Ocak 2023 Cuma

Geçici işçiye kadro verilecek mi, ne zaman? 300 bin geçici işçiye kadro düzenlemesi!

Geçici işçiye kadro verilecek mi, ne zaman? 300 bin geçici işçiye kadro düzenlemesi!: Birçok kurumda çalışan yüz binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiren kadro süreci, sözleşmeli personele kadro yasanın yürürlüğe girmesi ile resmen hayataBirçok kurumda çalışan yüz binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiren kadro süreci, sözleşmeli personele kadro yasanın yürürlüğe girmesi ile resmen hayata geçmiş oldu. 26 Ocak Perşembe günü Resmi Gazete üzerinden yayımlanan sözleşmeliye kadro detayları, kimleri kapsayacağı, hangi şartları beraberinde getireceği gibi pek çok konuya netlik kazandırmış oldu. Sözleşmeli kadro yasası sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘Geçici işçiye kadro verilecek mi?’ sorusuna seçim öncesini işaret göstererek yanıt verdi.

26 Ocak 2023 Perşembe

Kandil mesajı, sözleri 2023… Resimli, resimsiz, kısa Regaib Kandili mesajları

Kandil mesajı, sözleri 2023… Resimli, resimsiz, kısa Regaib Kandili mesajları: Kandil mesajları 2023 Regaib Kandili kapsamında yakınlarının ve İslam aleminin kandilini tebrik etmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla paylaşılıyor. Mesaj Kandil mesajları 2023 Regaib Kandili kapsamında yakınlarının ve İslam aleminin kandilini tebrik etmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla paylaşılıyor. Mesaj paylaşımında bulunmak isteyen kişilerin tercihleri ise genellikle resimli ve kısa mesajlar oluyor.

İşte herkesin paylaşabileceği resimli ve resimsiz mesajlara örnekler…

  • Ağaçtan dökülen her yaprak duacınız Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Regaip kandiliniz mübarek olsun.
  • Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Regaip kandiliniz mübarek olsun.
  • Mübarek aylara selam olsun.. Selam olsun ey Regaip Kandili…

25 Ocak 2023 Çarşamba

Özcan Deniz ile Samar Dadgar evlendi! Annesi nikaha katılmadı

Özcan Deniz ile Samar Dadgar evlendi! Annesi nikaha katılmadı: Özcan Deniz ile Feyza Aktan, Mart 2018'de nikâh masasına oturmuş, bir ay sonra oğulları Kuzey dünyaya gelmişti. Ancak evlilik 15 ay sonunda olaylı şekilde Özcan Deniz ile Feyza Aktan, Mart 2018’de nikâh masasına oturmuş, bir ay sonra oğulları Kuzey dünyaya gelmişti. Ancak evlilik 15 ay sonunda olaylı şekilde sona ermişti. Ünlü şarkıcının eski eşini darbettiği iddiasıyla 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava geçtiğimiz mart ayında karara bağlanmıştı. Mahkeme, Özcan Deniz’in 2017 yılında işlediği iddia edilen ‘basit yaralama’ suçunun ve 2019 yılındaki darp olayının sabit olduğunu ancak altı aylık şikayet süresinin geçmesi sebebiyle davanın düşürülmesine karar vermişti.

24 Ocak 2023 Salı

Survivor’da iki isim yarışmadan ayrıldı! Ünlüler takımında…

Survivor’da iki isim yarışmadan ayrıldı! Ünlüler takımında…: Survivor'ın ekrana gelen son bölümünde yarışmacılar dokunulmazlık için mücadele etti. İlk oyunu Ünlüler takımı kazandı. Daha sonra erkek yarışmacılar parkura

22 Ocak 2023 Pazar

Kağıthane – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları | İstanbul Havalimanı metrosu açıldı mı, ne zaman açılacak?

Kağıthane – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları | İstanbul Havalimanı metrosu açıldı mı, ne zaman açılacak?: Kağıthane durağında inerek havalimanına aktarma yapabilecekler. İstanbul Havalimanı metro hattı açılışı için hazırlıklar tamamlandı. Hat sefere başlamadan önce Bakan Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalarda yer alan detaylar ve örnek ulaşım yöntemleri…

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE KADAR SÜREDE ULAŞIMI SAĞLAYACAK?

Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattının tek seferde ihale edilen ve inşa edilen en uzun metro hattı olduğunu belirterek, hattın en kısa sürede bitirilmesi adına aynı anda ilk defa bir projede 10 adet tünel açma makinası kullanıldığını vurguladı. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye’nin en hızlı metro araçlarının da bu hat üzerinde kullanılacağını dile getiren Karaismailoğlu, proje detaylarını anlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “TBM ilerlemelerinde; günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda bin 233 metre ile kazı rekorları kırdık. Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye’nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda kullanılacak. 72 metre ile Türkiye’nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu’nu da bu proje kapsamında inşa ettik. Akıllı tünel konseptini dünya metrolarında ilk defa bu projede hayata geçirdik. Böylece tünel yangın güvenliğine yeni bir teknoloji kazandırdık. Bakanlığımızın destekleri ve Aselsan, TÜBİTAK iş birliği ile yine ilk defa yerli ve millî imkânlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi de bu metro hattımızda kullanılacak. Hattımız; Beşiktaş, Şişli, Kâğıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinde 8 istasyondan geçecek ve günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitedir. Hattın işletmeye açılmasıyla dünyanın en büyük ve en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı’na; Kâğıthane’den 24 dakikada, Göktürk’ten 12 dakikada, Esenler’den 45 dakikada, Taksim’den 41 dakikada, Zincirlikuyu’dan 33 dakikada, 4. Levent’ten 35 dakikada ulaşılabilecek. Ülkemizin dünyaya açılan kapısına ulaşmak işte bu kadar kısa sürelerde kolay ve konforlu hâle geldi. Bu konforu sunmak, Türkiye’nin ve İstanbul’un en kıymetli projelerinden birini hayata geçirmek, son 20 yılda olduğu gibi, milletine hizmet aşkı ile çalışan bizlere nasip olacak. Bu gururu yaşamak, zor zamanlarda da milletinin yanında, onunla omuz omuza olan, sadece iyi zamanında değil asıl zor zamanında vatandaşının yanında olan AK Parti kadrolarına nasip oldu. Hattımız ilk aşamada Mahmutbey metrosu ile Kâğıthane’de entegre oluyor. Yaklaşık 4 ay sonra bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı Metrosu Zincirlikuyu İstasyonları ile entegre edeceğiz. Yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak, 34 kilometre olan hattımızı 37,5 kilometreye çıkaracağız” şeklinde konuştu.