25 Ağustos 2021 Çarşamba

Yağlar Ve Çeşitleri

Yağlar Ve Çeşitleri: LİPİDLER


  • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)

Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

  • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
  • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
  • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
  • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
  • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
  • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

    • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
    • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
    • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
    • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
    • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
    • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

      • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
      • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
      • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
      • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
      • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
      • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

        • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
        • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
        • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
        • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
        • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
        • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

          • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
          • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
          • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
          • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
          • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
          • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

            • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
            • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
            • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
            • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
            • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
            • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

              • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
              • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
              • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
              • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
              • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
              • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

                • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
                • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
                • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
                • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
                • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
                • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

                  • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
                  • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
                  • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
                  • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.
                  • Bir gliserol molekülü ile yağ asitlerinin yapmış olduğu esterlerdir. (%95)
                  • Yediğimiz yağın %95 kadarı trigliserittir.

                    • Az miktarda di ve mono gliserit de bulunur.
                    • Digliseritte gliserole 2 yağ asidi, monogliseritte 1 yağ asidi eklenmiştir.
                    • Yağlar serbest olarak bulunmazlar.
                    • Yağlı yiyeceklerden bazı işlemlerle elde edilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder